Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2008 Cumartesi

VAKİA SURESİ


7. Ve sizler, üç sınıf oluvermişsinizdir.
8. İşte uğur ve mutluluk yâranı. Nedir uğur ve mutluluk yâranı?
9. İşte şomluk ve bunalım yâranı. Nedir şomluk ve bunalım yâranı?
10. Ve Sabıkun’a gelince, önde gidenler...
11. İşte onlardır yaklaştırılanlar.
12. Naim Cennetleri’ndedirler.

8. ayet Cennet’i; 9. Ayet Cehennem’i; 10-11-12.ayetler de ÜST CENNETİ ve üç sınıf halinde bildiriyor. Şimdi dönüp bunu bir daha anlamanızı istiyorum.

Ayeti bir daha okur musunuz? Orada kaç sınıf var? 3, bunları sayar mısınız?

1. Sağ ehli (Cennetlikler), 2. Sol ehli (Cehennemlikler) ve ÜÇÜNCÜ SINIF "Sabıkunüs sabıkun + Mukarrebun + NAİM CENNET"; bu üçüncü sınıfı GÖRDÜNÜZ MÜ?

CENNET (Meymene) SİDRE'de... YUKARI CENNET İSE ARŞ'a DEĞİYOR. Sence bu iki cennet AYNI olabilir mi?

YATAY OLARAK sağ ve sol çiziniz. Sonra buna bir dikme çıkarınız. O dikme işte, SÖZÜNÜ ETTİĞİM ÜST CENNET. Meymene/sağ ve meş'eme/sol evrenin x ve y (Alan) koordinatlarıdır. Z ise ÜST boyuttur. Aynı üst boyut Rahman 33'de "Sultan kuvvet" diye geçer; x ve y tarladır sanki... Ama Z yani Sabukun boyutu ise KUŞLARIN yukarıdan gördüğü (konduğu değil) boyuttur. Sanırım bu kadar misal yeterli.

Solu düşünürken sosyalist/komünist gibi düşünmeyiniz. Sadece bu bilimseldir.

İki koordinat var: Bunların çarpımına KARE/Alan/Tarla diyelim. Bu tarlanın illa ki bir kenarı (x) diğerine (y) diktir. Ama YATAY olarak diktir. Buna kuantum teoreminde "Evren yüzeyi / Evren zarı / Membran / Sheet vb" diyoruz. Bunlar birbirine yatay diktir. Bunun kuantum fiziğindeki ikinci anlamı ise SPINNARY (Spin) Teoremi’dir.

Aynı düzlemde/yerde bulunan hiçbir elektron ikisi de aynı SPİN ile yer almaz. Çünkü o saatte işleri biter çarpışırlar. Wolfgang Pauli, iki elektronun bir yerde olması için bunların spinlerinin birbirine dik olması gerektiğini "Exclusion=Dışarlama/Çıkarma" ilkesiyle kanıtladı. Bu çiftten birinin spini yukarı diğeri aşağı OK yönünde gösterilir. Veya bunlardan birine + spin diğerine - spin denir. Veya Kur'an diliyle >>> SAĞ VE SOL SPİN denir.

Olayı en basitinden böyle kavramamız gerekir. Bunun sosyal bir boyutu yoktur. Çünkü ayette "EZVACE" deniyor. Tekili Zevc, çoğulu EZVACE. Ve ayet diyor ki: ÜÇ+ER sınıf olacaksınız. Üç değil ÜÇ+ER üçer. Yani Cinlerin de durumu aynı: Onlar ÜÇ biz de ÜÇ. Ama bizi Cinlerin Cennet ve Cehennem’i ve de Sabıkun'u ilgilendirmiyor. Biz insanlarınkine bakıyoruz. O yüzden üç sınıf diye yazdım en baştan.

Şimdi bu üç sınıfı şöyle SPİNLEYELİM: Bir elektron (sol spin) ve bir de buna aynı yörüngede çifti olan sağ spin AYNI YERDE (Tarlada) bulunuyor. Burada bir denklik var: Ama ÜÇÜNCÜ TRANSSPINNARY var ki işte bu denkliği bozuyor.

(Allah'ın rahmeti (iki Cennet’i) daima gazabından (tek Cehennem’inden) ÜSTÜNDÜR. Bu da bir Sünnetullah İLKESİ... Sünnetullah Allah prensipleri topluluğu olup, HİÇ DEĞİŞMEZ.

Bunun bir de SIRRI VAR: Hep spinleri sağ ve sol diye ayırdılar ben BUNU YAZANA KADAR... Aynı yörüngede asla iki elektron ikisi de sağ veya ikisi de sol bulunamazlar. İlla ki bunlar birbirinin tersi = sağ ve sol olarak bulunurlar.

Üçüncü spin nedir? Rahman 33'den örnek verdik.

Rahman 33: Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse, hadi geçin gidin. Sultan bir güç dışında birşeyle geçip gidemezsiniz!

Aynı surede göreceksiniz ki; "Bundan başka iki Cennet daha vardır", "Bu iki Cennet'ten başka iki Cennet daha vardır"... GÜÇ = Sultan denen Z boyutu >>> SABIKUN boyutu... (İdris, Yahya, Hızır vb orada.)

Rahman 46: Rabbinin makamından korkan kimseye iki cennet var.
Rahman 62: İkisinden başka, iki cennet daha var.

İki Cennet daha (DÖRT). Şimdi bunlar NE ANLAMA geliyor? 8 CENNET sayılıyor. Yedisi (Firdevs, Aden vb) BİR YERDE (Sidretül Münteha'da), DİĞER SEKİZİNCİ ise Sidre'nin üzerinde ALLAH ARŞINA BİTİŞİK ve altında... O bir CENNET, BAMBAŞKA bir ayrıcalığı var.

Necm 13: Andolsun onu bir başka inişte de görmüştü.
Necm 14: Son sınır ağacı, Sidretül Münteha yanında.
Necm 15: O ağacın yanındadır sığınılacak bahçe.

Burası SAĞ (meymene/Yemin yani Cennet) ehlinin GİDECEĞİ 7 CENNETTTİR. Ama bunun ÜSTÜNDE AP-AYRI bir NAİM (sabıkun) CENNETİ VAR! İşte başından beri buna dikkat çekiyordum. Konu anlaşıldı mı?

SPİN ‘lerdir. Eğer bir yerde sağ (yemin) spini varsa otomatikman sol (şimal, meş'eme, meş'um, şom) spini de vardır. Spinin biri yerçekimi DOĞRULTUSUNDA >>> Cehennem çukuru; DİĞERİ gökçekimi (ARŞ) doğrultusunda >>> VE ADI Cennet uçmağı. Yani Cennet'te çukur yoktur, nehirler çavlanlar başyukarı da akar. Ağaçların kökü yerde değil; SİDRE (Sedir)dedir, dalları aşağı gelmektedir. İnsanlar uçabilmektedir. Gördüğünüz gibi SAĞ SPİN ARŞ'a doğru SOL spin de YERÇEKİMİ olan Cehennemi tabana doğru.

“Karadelikler”

Allah Vakıa Suresi’nde iki kez de yemin eder. Vakıa 75 ve devamında: "Fela uksima bimevakı'ınnnucumi”, “Hayır, yıldızların yer(mevki)lerine yemin ederim”.

Allah karadeliklere (ve tünellere) yemin ediyor ve diyor ki: "Bilseniz bu ne büyük yemindir" (Vakıa 76). Bu yemin neden bu kadar önemli? Karadeliklere yemin etmek niçin böyle azam bir yemin olsun ki?

Eğer karadelikler olmasaydı, bu evren OLDUĞU GİBİ BU KADAR KALACAKTI. Hiç dışarıya bilgi/enerji vb verEMEYECEĞİ için, Allah'ımız da bizimle birlikte BU EVRENE hapis olmuş olacaktı. Enerji ve maddenin sakınım ilkesine göre: Kapalı bir evrende:

1. Madde/Enerji yoktan var edilemez varken yok edilemez!
2. Madde/Enerji'nin aynı termos içinde kaybı yoktur; giren ve çıkan birbirine eşittir.

Ama karadelikler bulununca... Bu evren ile arkasındaki evren(ler)in arasında bir TÜNEL oluşturuluyordu. Evrenler vardı artık. Birbirine enerji transfer ediliyordu. Örneğin, karadelik bir dev yıldızı yutuyordu ve bu yıldız(ın enerjisi) bu evrenden GİDİYORDU: Hani enerjinin sakınım ilkesi?

Yıldızın enerjisini karadelik hortumluyor ve içindeki tünelden geçirip AYNEN, içeriğini bir başka evrene AKDELİK üzerinden saçıyordu. Yani buradan enerji yokolurken, ötede de artıyordu. O halde sayısız evrenler vardı (Süper Uzay) ve sayısız süper uzay vardı (Hiper Uzay) ve tüm bunların toplamı ELİF kez elif noktası kadardı.

Yani sonsuzun sonsuzunun sonsuzuncusu ve bu elif noktası berisinde de Allah HAPİS değildi. Çünkü Rabbimiz elif+1'dir (VAHİD bu demek).

Karadeliklere yemin edilmesinin nedeni budur! Allah'ın yarattığı herşeyin ardında, üstünde, ötesinde, toplamından sonsuz büyük+1 ötede olduğunu. Yani EKBER, TEALİ, ALA isimlerinin, Aziz isminin de bir göstergesidir.

Hiç yorum yok: