Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2008 Cumartesi

Hz. İsa ve Tekrar Yeryüzüne Gelişi


'Doğan her çocuğa şeytan dokunur ve ondan dolayı ağlargibi ses çıkarır,ancak bundan meryem oğlu isa ve annesi istisna edilmiştir.'(sahihi müslim)
bu hadisi şerif 3 mucize ihtiva eder.
1.her çocuğun doğarken ağlaması
2onu,şeytanın dürtmesi
3:her iki halden hz.meryem ile oğlu isa a.s. nın müstesna kalmaları.
BİRİNCİ MUCİZE
her doğan çocuk solunum fizyolojisine girerken ağlar ve ağlamaya benzer ses çıkarır.
İKİNCİ MUCİZE
Modern tıbbın şeytanın varlığını kabul etmediğinden dolayı bu mucize ninde zuhur edeceği bir gün olacaktır.
ÜÇÜNCÜ MUCİZE
Geçen iki halin irtifakı,her çocukta mütehakkık iken bu halden,dünyada az bir zaman kaldıktan sonracanlı olarak semaya gidip tekrar dönecek olan zat ile ,rahminde teşekkül eden annesi(hz.meryem)istisna edilmiştir.
bu mucizeyi takdim etmeden önce solunumu ve ağlamaynın nasıl vaki olduğunu arz edelim...
SOLUNUM: bütün canlılarda ,hayatın devamı içinmetabolizma olayı denilen,madde alışverişi şarttır.solunum bunlardan bir gaz alış verişi ,yani gaz metabolizmasıdır.bu olayda dışardan oksijen gazı alınır,karbondioksit gazı dışarı çıkarılır.
1IŞ SOLUNUM:akciğerde olur,oksijen kana geçer,kandaki karbondioksit dışarı verilir..
2:İÇ SOLUNUM:kanla dokular arasında olur.oksijen kılcal damarlardaki kandan dokuya girer,karbondioksit dokudan kana geçer.
AĞLAMA:kısa derin soluk almadan sonra daralmış ses aralığından uzun soluk vermeden olur,
ANA RAHMİNDE:teşekkül eden çocuk,hayat için bu kadar gerekli oksijeni son yolu ile temin eder,doğunca bu sonyolu ve anarahminden yavruya kan intikali durur.ve artık bu ihtiyacını akciğerlerin meydana getirdiği solunum hareketi ile alır ve solunum fizyolojisine intikal ederken de:ağlar veya ağlama benzeri bir ses çıkarır.
ama isa(a.s.) ve annesi (hz.meryem)ağlamadılar.
neden ağlamadılar?
şeytanın dürtmesi sonucu vaki olan ağlama,teneffüse irtifak etmesinden olaktadır,yani bizler gibi her ikisinin teneffüse ihtiyacı olsaydı,teneffüs ederler ve neticede her doğan çocuk gibi ağlarlardı.
HADİSİ ŞERİFTE BUYRULAN AĞLAMAMA TEBLİĞİ,İŞTE BU ASIL GAYEYİ BEYAN ETMEK İÇİN DUYURULMUŞTUR.
isa a.s. ın mucize doğumunun küçük bir benzeri tabiatta canlılar aleminde görmekteyiz.;bazı böceklerde ve hatta kurbağalarda bazı şartlar altında yumurtanın döllenme geçirmeden (erkek görmeden)inkişafa başladığıve erkek hücresi olan spermatozit'e ihtiyaç olmadan yavruyu meydana getirdiği görülmektedir.bu fevkalade vaziyete PARTENOGENEZ denir. bu da bir nevi eşeysiz çoğalmadır.isa'nın babasız doğmuş olması bir realite olarak kabul edildiği taktirde bunun biyoloji için insanlarda partenogenez misali teşkil edeceği aşikardır.
ama bu pek nadir olan telakkuhun kendi kendine inkişaf etmemiş olduğu açıktır. çünkü isa A.S. nın doğumundan evvel MUSAa.s. tevrat ta ZEKERİYYA İLE YAHYA a.s. vaazlarında mesih isa As 'ın geleceğini bildirmişlerdir.
yüce Allah(c.c.) bu doğumu imkansız görenlere şöyle buyurur.
MUHAKKAK Kİ İSANIN(böyle yaratılışı)DA Allah(c.c.) İNDİNDE ADEM'İN HALİ GİBİDİR. (AL-İ İMRAN SURESİ:59)
Hiç yoktan ADEM iyaratan Allah(c.c.) ,yaratılmış bir anadan babasız bir insanı yaratması daha kolaydır.
çevresi, zühd ve iffet sahibi MERYEMden böyle bir çocuk sahibi olmasına şaşırdı ve yanına gelen bazı büyükler:
'baban kötü biri değildi ,annende iffetsiz değildi,sana ne olduda böyle bir iş yaptın'
dediler. önceden susması (oruc)bildirilen MERYEM kavmi arasına gidince çocuğu işaret ederek ona sorunuz dedi:
çocuk onlara:ben Allah(c.c.)ın kuluyum,o bana kitap verdi,beni peygamber kıldı....diye konuştu.
gençlik çağına gelince kimsenin iyi edemediği hastaları iyi ediyor hatta ve hatta ölümleri üzerinden asırlar geçmiş ölüleri diriltiyordu,Allah(c.c.) IN izniyle ihya ediyordu...böylece zamanın ulemasını aciz bırakan mucizeler ile peygamber olarak üstünlüğü tekid ediliyordu,ama yahudiler adetlerine kapılarak isyan ve inada devam ediyor ve bizans valisinide aleyhine çevirip idam kararını aldılar.idam için gelidiklerinde isaA.s nın benzerini asıp çarmıha gererek kurtulduk sandılar.oysa isa a.s. çoktan cebrail vasıtasıyla 2. kat semaya kaldırılmıştı. şu an halen semada olup yaşamakta vakti gelince islam dinine tabi olarak gelecek deccali öldürüp,hristiyanların hatalarınıda yüzlerine vuracaktır.
HER PEYGAMBERİN MUCİZESİ HİTAP ETTİĞİ TOPLUMUN KAZANDIĞI İLİM HÜNER CİNSİNDEN OLUR, VE O HÜNER SAHİPLERİNİ ACİZ BIRAKIR,
BU GÜN İÇİN BAŞLAYAN UZAY ÇAĞI, VE DÜNYA DIŞI YAŞAM İLERİ ZAMANLARDA ÇOK GELİŞECEKTİR.
DÜNYA HALKINA ZULMEDEN YAHUDİ VE HRİSTİYANLAR KURDUKLARI UZAY ÜSLERİNDEN BİR DİĞERİNE UÇUP GİDECEKLER ,VESAHİP OLDUĞU İMKANLARLA BÖBÜRLENİP,BİZ HERŞEYE HAKİMİZ DİYECEKLER. O HALLERİNİ İLAN EDEN CENABI Allah(c.c.) ŞÖYLE BUYURMUŞTUR.
'...O VAKTE KADARKİ;YER ZAHREFESİNE VARIR VE SÜSÜNÜ ALIR...BU ZAHREFE İLE SÜSÜ YAPAN HALK,KENDİLERİNİ HERŞEYE KADİR ZANNETTİKLERİ ZAMAN,İŞTE BİZİM;YOK OL, EMRİMİZ GELİR.'(YUNUS SURESİ :AYET:24) AMA Allah(c.c.) RAHİMDİR.TAM BU ARADA ONLARI SON BİR İKAZLA ,HERŞEYE MUKTEDİR OLDUKLARINI ZANNETTİKLERİ BİR SIRADA HÜNERVE BİLGİLERİNE MUHALİF BİR TENEFFÜS SİSTEMİ İLE YARATILMIŞ İSA A.S. İLE ONLARI KARŞILAŞTIRIR Kİ, KENDİLERİ UZAYDA YAŞAYABİLMELERİ İÇİN İHTİYAÇLARI OLAN OKSİJEN TÜPÜ VE SICAK ,SOĞUK KORUMALI BİR ELBİSEYE MUHTAÇ OLMADAN YAŞAYAN BİRİSİNİ GÖRÜNCE BU BÜYÜK MUCİZE KARŞISINDA DEHŞET VE KORKUYA KAPILIP İMAN ETMELERİNE SEBEP OLACAKTIR. HZ .İSA İNSANLAR ARASINDA BİR MÜDDET KALACAK EVLENİP ÇOCUĞU OLACAK VE PEYGAMBERİMİZİN YANINA DEFNEDİLECEK.MÜ'MİN LER CENAZE NAMAZINI KILACAKLARDIR.
( PEKİ BU KUTLU GELİŞ NE ZAMANDIR?)
DE Kİ;RABBİN KATINDA 1 GÜN SİZİN HESABINIZLA 1000 SENEDİR.(SECDE SURESİ)
HZ.İSA SEMAYA ALINDIĞINDA 33 YAŞINDA İDİ.1 GÜNDE SEMAYA ALINDI ,GÖRECELİ ZAMANA GÖRE DÜNYADA GEÇEN SÜRE 1000 SENE DİR.1 GÜN İÇİNDEDE YERYÜZÜNE İNDİRİLSE GEREKTİR,YİNE GEÇEN SÜRE 1000 SENEDİR. DÜNYADA GEÇEN ZAMAN 2000 SENE EDER. 'DEKİ HER NEFS ÖLÜMÜ TADACAKTIR'AYET İ GEREĞİ ZATEN KENDİ YAŞADIĞI ZAMAN DİLİMNDE 33 SENE KAVMİ ARASINDA KALMIŞTIR.GERİYE DÖNDÜĞÜNDE İSE YİNE 33 YAŞINDADIR. DÜNYADA GEÇEN SÜRE 2000 SENEYE KARŞILIK O SEMADA SADECE 2 GÜN KALMIŞTIR.2000+33 :2033 YILI HZ.İSANIN MİNUMUM GELİŞ ZAMANIDIR. HRİSTİYAN ALEMİNİN İNCİL DEN ALDIKLARI BİLGİYLE MİLENYUM KABUL ETTİKLERİ 2000 YILINDA HZ. İSA NIN GELMEYİŞİ MİLADİ TAKVİMİ 0 DAN (DOĞUM TARİHİNDEN)ALMALARIYDI, OYSA İSA A.S. ZATEN 33 YILINI ÖMRÜNDEN YAŞAMIŞTI. HER NEFS ÖLÜMÜ TADACAK AYETİ GEREĞİ ODA KALAN ÖMRÜNÜ TAMAMLAYACAKTIR.(ALLAHU ALEM) (KİŞİSEL YORUM DUR,HATA NEFSİMDEN ,İSABET İSE Allah(c.c.) TAN DIR.)

Hiç yorum yok: