Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2008 Cumartesi

Felak Suresi Ve Büyük Patlama (bigbang)

Bismillahirrahmanirrahim

1:de Ki; Felakin Rabbine Siğinirim;
2:tüm Yaradilmişlarin şerrinden;
3:gasikin Derinlere Daldiği Zamanki şerrinden;
4:ukdelere Nefes Verenlerin şerrinden;
5:hasidin Hased Ettiği Anki şerrinden


1-2.sure Başlarindaki Ayetlerde Rabbil Felak'a Siğinarak 4 şer Tarif Ediliyor, Niçin Sure Başlarken (Allah(c.c.)'a Siğinirim) Diye Başlamiyor Da ( Felakin Rabbine Siğinirim) Diye Başliyor? öncelikle Rabbil Felak Ne Demektir.?..elmalili Hamdi Yazir Işte Surede Bu Inceliği Farkederek Rab Kelimesinin En Uygun Birleşimi Rabbil Felak Tir.demektedir.rabbil Felak Ise Ancak çağimizda Yorumlanabilen Bir Esma-i Ilahidir.
Felak: Ani Bir Patlamadan Sonra Ortaya çikan Demektir.bu Kelime Ile Ilgili Türkçede Kullanilan Infilak Kelimesi Sizi Manaya Daha çok Yakinlaştirir. Nitekim Felak Kelimesi Dolayli Olarak Tohumun Patlamasi Anlaminda Kullanilmiştir. Ibn-i Sina, çocuğun Anna Rahminden çikişini Patlamaya Benzeterek ,bu Ayeti Insanin Doğumu şeklinde Yorumlamiştir.halbuki çağimizda Tüm Evrenlerin Yaratilişi, Büyük Patlama (bigbang) Teorisi Ile Anlatilmaktadir.
Zaten 2.ayet(tüm Yaratilmişlarin şerrinden)diye Geldiğine Göre (rabbil Felak)
Tüm Evrenleri Bir Noktadan Büyük Patlama Ile Yaratan Bu Patlamadan Ortaya çikan Yaratiklarin Rabbi Demektir.
(rabbil Felak)taki 2. Incelik Ise Rab: Bilndiği Gibi Ahenkleştiren,terbiye Eden,düzene Koyan,sistemleştiren Demektir.
Rabbi'l Felak: Evreni Bir Büyük Patlama Ile Tek Noktadan Başlatip Milyarlarca Gezegeni Ve Varliklari Yaratip,sonra Onlara Düzen Ve Ahenk Veren Demektir.
şu Halde Allah(c.c.): Evrendeki Tüm Varliklarin şerrinden Bana ,Onlari Patlatarak Yaratip Ahenkleştiren Bana Siğinin Buyuruyor.
1.ve2. Ayetin Ortak Kavrami:ey Insanoğlu!ben Evrenleri Bir Noktadan şiddetli Patlama Ile Yarattim.sonra Onlari Rab Sifatimla Ahenkleştirdim.hepsine Fizik Ve Biyolojik Yasalar Verdim.bu Ahenk Ve Yasalar,sizi Tüm şerlerden Koruyacak Niteliktedir.
Zaten Rabbil Felak Sirrinda Bu Koruma Vardir.uzaydan Gelen Işin Bize Tehlike Yaratmaz. Halbuki O Başlibaşina Bir şerdir.yerin Altindaki Radyoaktif Madde Korkunç Bir şerdir.fakat Rabbil Felak O şerden Bizi Zaten Korumaktadir.mikrob Bir şerdir.fakat Rabbilfelak Bize Akilalmaz Bir Koruma Sistemi Vererek Onun şerrinden Bizi Korumaktadir.aklimiza Gelen Ve Gelmeyen Tüm şerlerden Bizi Rabbil Felak Korumaktadir.

Hiç yorum yok: