Bu Blogda Ara

26 Mayıs 2008 Pazartesi

KUR'AN,DAN EHLİNE SIRLI BİLGİLER

Küresel ısınma mesajı

"De ki: Söyleyin bakalım, suyunuz (yerin dibine) çekiliverse (yok olsa), size kim bir akar su getirebilir?' (67 Mülk 30) Bu ayette dikkat çekmek istediğim ilginç bir işaret var; Ayet ve sure numarası çarpıldığında 30x67=2010 yılı çıkıyor. Uluslararası raporlarda 2010 yılında ülkelerarası su sorunu ve anlaşmazlıklarının baş gösterebileceği söyleniyor. Kur'an'daki 'Duhan (Gaz-Duman)' suresinde de gelecekte gökyüzünde bir gaz-duman tabakasının ortaya çıkacağı belirtiliyor. Bugün küresel ısınmanın nedeni olarak atmosferimizde sera gazlarının birikmesi gösteriliyor."

Geri sayım 69'da başladı

"Mesela Kuran'daki Kamer (Ay) suresinde 'Saat (Kıyamet) yaklaştı' deniliyor. Kamer suresinin birinci ayetinden sonra Kuran'ın en sonuna kadar 1389 ayet var. Hicri takvimde de 1389 yılı miladi takvimde 1969 yılı, yani Ay'a gidilen yıldır. Yani 'Ay' ismindeki sure, sanki Ay'a gidileceğini önceden yılıyla birlikte haber veriyor. İşte bu ayette Saatin (kıyametin) yaklaştığı vurgulanıyor. O nedenle Ay'a çıkılan 1969 yılında geri sayım başlamış olabilir."

Mars'ta hayat vardı

"Mars kelimesinin Kuran-ı Kerim'de gizli bir biçimde geçtiğine dair önemli kanıtlara ulaştığımı söyleyebilirim. M-A-R-S harfleri açıkça görünüyor (Arapça'da Mim-Elif-Ra-Sin harfleri). Mars'ın uydusu olan gökcismi 'Deimos' kelimesi de bu şekilde geçiyor. Üstelik D-E-İ-M-O-S'a işaret eden ayetin numarası 30'dur ve 30 sayısı bu uyduyu temsil eden bir sayıdır çünkü Mars çevresindeki dolanım süresi 30 saattir. Mars'ta bulunan kum tepelerinin de Kuran'da yeri var. Kuran'da kum tepelerinde yaşayan özel bir kavimden söz ediliyor: And olsun ki, biz onlara size vermediğimiz imkânlar vermiştik. Onlara kulaklar, gözler ve kalpler vermiştik... (Ahkaf suresi 26. ayet) Ayette bahsedilen ve yok olan topluma bazı özellikler verildiği söyleniyor. Daha gelişmiş bir canlı türüne işaret ediliyor olabilir, fakat bu konuda kesin konuşmak imkânsız."

Hiç yorum yok: