Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2008 Cumartesi

Hunnes-Kunnes-Chaos-Cosmos - Hz.Musa’nın Kızıldeniz’i Yarması”


OSMOS. Şöyle de diyebiliriz? Gökler yerler ve İKİSİ ARASINDAKİLER". Osmos ya da oskotic pressure , hücrelerde çok yoğun ortamdan, az yoğun ortama" GEÇİŞİ sağlayan bir mekanizmadır. Örneğin, çok tuzlu bir suda yaşayan tek hücrelilerin yoğunluk farkı nedeniyle kendi sitoplazmalarının hücre zarını delip geçmesine osmos olayı deniyor. Yani vücudun içi dışarıya boşalıyor. Hücre zarlarında (Membran) bir ağız vb. yoktur. Dışarıdaki ihtiyaçlarını OSMOS yoluyla membrandan geçirip kendi bünyelerine katarlar. Şimdi bu OSMOS genel kuraldır. Isı da öyle değil mi? Termodinamik yasalara göre, ısı sıcak uçtamn soğuk uca doğru hareket eder. Elektrik gerilim farkı (Voltaj) da öyle...

Şimdi kuralı evrenselleştirelim. Chaos (Düzensizlikten) COSMOS (Düzene) bir gidiş var. Gidişi Osmos gerçekleştiriyor: Chaos>>OSMOS>>C+OSMOS

Bunlar sayesinde entropi (Chaos=Düzensizlik) ölçüsü de ortaya çıkıyor. Haos (Hunnes) ile Kosmos (Künnes) bunlara Yin Yang da deniyor.

Tekvir 16-17. ayetler...

Orada "Künnes'e ve Hunnes'e andolsun" diyor ALLAH

15- Fela uksimü bilhunnesi

16- Elcevaril künnesi

Yani HUNNES ve KÜNNES'i gördünüz mü? "Yani YUVASINA AKIP GİTMEK DİYE BİR ŞEY YOK" Elindeki kur'an'ı canı istediği gibi çeviren zararlı biri. İlmin yetmiyorsa, yazmayacaksın arkadaş diye Ahırette sorarlar adama...

Hunnes=Kaos ve Künnes=Kozmos ÇOK evrensel, çok çok eski, Allah'ın ilk öğrettiği dinsel kavramlardandır. Kore Bayrağında bile onun sembolü var . Budistler Yin ve Yang derler. Pekiyi Cosmos ile chaos (Künnes ile Hünnes) arasındaki OSMOS nedir?

OSMOS denen TÜNEL. Tünelin içi NÖTR'dür zaten. Tünelin yüzeyi (Dışta) Magnetik alandır. Hablilverid=Şahdamarı planı budur. Şimdi bu kayıp parçanın ardına düşelim. (Bilmediğimizin ardına düşmek değil, kayıp parçanınardına düşmekten söz ediyorum). Hunnes ve Künnes'i birbirine bağlayan "GİZLİDEĞİŞKENLER GEÇİDİ" yani ödeme-dengeleme tünelleri vardır. Karadelik-Akdelik tüneli (Worm Hole gibi). Allah bize "ŞAHDAMARIMIZRDAN DA YAKINDIR" derken, bu damarın içinde herşey olur biter, ama dışında olan bizler içeride ödenenleri bilmeyiz. Kayıp parçayı bulmak için yeniden “Denizin Yarılmasına” dönelim.

Araya bir OSMOS duvarı (Geçidi, tüneli) oluşturuldu. Kablolu tüp geçit gibi mi acaba? İlahi nizamda bir elektroliz olayı mümkündür, geçide ihtiyaç yok. Su dediğin nedir 2H bir Oksijen. İşte deniz oracıkta ayrılıvaerdi. H2 ye O'ya eletkroosmotik olarak. O ayrışmadan çıkan iki gaz basıncı suyun kapanmasını önledi. Musa ve ümmeti salimen bu kanaldan geçtiler, deniz dibinde yürüyerek. Oradan "Nötral bölgeye" yani yemin edilen yere "Tur'u sina"dağı yamacına çıktılar. Arkada kalan firavun ve ordusu üzerine deniz kapanıverdi.

Bir noktada kapanmadı. O noktada "BALIK " canlanmıştı ve azık torbasından kaçmış denize girmişti ya? Firavun'da aynı noktada "Yarı Canlı" kaldı. Yani ona deniz yiyicileri ve mikrorganizmalar zarar veremedi. Sapasağlam olarak ve Kıyametin ortanca alametlerinden biri olarak karaya vurdu.

O bölge çok ıssıdır (Sina). Bir cesedin bulunduğu bildirilene ve Savcı oraya gelene kadar 4 gün geçmişti. Yani biraz biraz çürümenin nedeni budur 6 bin yıl boyunca bir şey olmadı ama, kıyıya vurunca hızla bozuldu. Tam bir secde halindeydi. Dolayısıyla bozunma yüzünden ve taşıyanlarında hatası nedeniyle secde durumu biraz yana doğru kaykılmış oldu. Sudan ateşi ateşten suyu çıkaran, kurudan yaşı, yaştankuruyu çıkaran vb. böyle 11 ayet var.

Sudan ateş çıkar mı? Malum yakıcı bir gaz olan Hidrojen ile yanıcı bir gaz olan Oksijenin H2O biçiminde birleşmesi demektir bu. Onları birleştiren ve ayıran OSMOS denen gizli (Spesifik) bir TÜNEL'dir. Mucizeler Allah katındadır. Yani bu ayete göre "Mucizeler Tünel içindeki ALLAH"katındandır.

Mesela Hz. İbrahim'i yakan ateş neden serin bir su oldu dersiniz? Ah şu Hidrojen ile Oksijen! bir de şu OSMOS (Hablilverid).

Evrensel Kural olduğunu söyledim zaten Hunnes ve Künnes'in. Evren kuralı Chaos-Kosmos ve (Üçüncüsü) Osmoz üzerine kuruludur. İki kutup (Tin ve Zeytun) ile üçüncüsü ise "Emin/nötr bölge ya da sina). Daha sonra ise KUDÜS ve MEKKE.

Urfalılar balıklı gölün ateşten suya dönüştüğünü söylüyorlar. Yani ateşin olduğu yerde tam tersine su oluşmuş. İçinde de "Yuşa"nın balıkları diyorlar... İncelemeye değer. Çünkü Urfa'da 7 peygamber mezarı olduğu söyleniyor. Bir Türkiye için 7 resulullah Mezarı çok çok yüksek bir rakam. Yani lehimize. Hz. İbrahim'in mezarının Urfa'da ve balıklı göl altında olduğunu "Hızır Tezkiresi" de yazıyordu. Urfa=Arapça ODA (Türbe) demektir aynı zamanda.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bn bunun hepsini okumadım ama burda nasıl geçebileceğimiz yazmıyor