Bu Blogda Ara

5 Haziran 2013 Çarşamba

EVREN


Evrenin ezeli olduğunu kabul eden birisine "ebedi" olmayacağını anlatmak ne kadar da zor?
"Biz"i oluşturan atomların yorulmaz enerjisinin yaşı kaç dersiniz? Ezeliyet düşüncesindekiler (Steady State Theory) bundan sonsuz zaman öncesinde de Kainatın hemen hemen şimdiki gibi olduğunu söyler.
Ancak Big-Bang der ki;
Yüz milyar kere yüz milyar büyüklüğündeki Galaksi milyarlarca yıl önce tek bir noktada toplanmıştı. Bu nokta (AKNOKTA) sonsuz küçüklükte ve sonsuz büyüklükte sıcaklıktaydı ve bir Patlamayla kainatı oluşturmuştu.
Kainat altı harfe sığacak kadar basit bir kelime mi? Elektronlar yaratıldı ama Stephen Hawking ekledi "zaman da" elektronlarla birlikte sahneye çıktı. Yani zaman Big-Bang'ten önce "yok"tu.
Aknokta da bir patlama olması için bir "enerji" gerekliydi. Bu enerji en yoğun olduğu zaman da toplandı ve patlama gerçekleşti. Şimdi tüm kainat kendi kıyametini bekliyor.
Evren Genişliyor (Zariyat 47) demek bir mobil hareketten öte başka şeylerin habercisi. Çünkü bir AKNOKTA olan kainat hızla  KARANOKTA olma yolunda.
Hepimizin duymuş olduğu Karadelikler kainatın kıyameti ve orada artık zaman ışık kısacacı "madde" yok.
Einstein'i iki paralel evrenin ortasında bir tünel içinde dans eder şekilde gördüğümüz resim de "zamanda yolculuğun" hunisi. Paralel Evrenler...
"Biz herşeyi çift çift yarattık" ayetinin açık net ispatı bizim evrenimiz ile benzerlik gösteren bir "Paralel Evren"in olması. Bir ikizimizin uzayda bulunması ve bizim yaptıklarımızn "aynısını" O'nunda yapması ...
Bütün bu yukarda yazılanlar birer birer Nobel Ödülü getire dursun aynı zaman da Kur'an'ı aşağılayanların o "bizim kalbimiz mühürlüyse bizi cezalandırma" ahmaklığı ve "çocukluğunu" gösterenlerin gözlerinin önüne ap açık deliller oluyor bile Evren Modeli maddenin ezeliyetini çürütüyor. Çünkü "oscilation" görüşünde Kainatı oluşturan atomlar sürekli Big-Bang yapıyorlar. Yani bir dönem geliyor Büyük Patlama (Aknokta da OL) oluyor sonra Karadelikte (Karanokta da ÖL) bir son geliyor.
Ancak bu şunu gerektiriyor, sürekli bir cycle artık evrenin tekrar bir Big-Bang gösteremeyeceği bir anı gerektirir...
Yani Kainatın enerjisi azalır azalır... ve durma noktasına gelir. Artık tekrar bir patlama olmaz.Peki ezeliyet verilen kainat enerjisini nereden alıyor? Bu patlama yeniden bir evren veriyor ancak hayli ilginç bir evren Galile ve O'nun silah arkadaşları Karadeliğe girmeyi denediklerin de yaşadıklarını "sondan başa" doğru yaşıyorlar.
Çünkü bahsettiğim Paralel evrenlerde record kendiliğinden yapılıyor.
Dünyamızda kıştan sonra baharın gelmesi gibi Kainatta da ölümün ardından yeniden dirilme var.
"Şimdi bak Allahın rahmet eserlerine, Yeryüzünü ölümünün ardından nasıl diriltiyor? Bunu yapan ölüleri de diriltecektir..."

Hiç yorum yok: