Bu Blogda Ara

8 Nisan 2010 Perşembe

Kıyamete yakın Kuran yazısının silinmesinin yorumu !

A harfi ayırmak (Mekan kavramı ) , B harfi ( zaman kavramı )  birleştirmektir.
A örneği  ;  Açmak , Atmak , Almak , Açmak ,Akmak , Ayırmak  vs
B Örneği  ; Bakmak , Batırmak , Başarmak , Bağlamak , Bırakmak , Bitirmek vs
Diğer bütün sesli harfler bu  A dan ve Bütün sesiz harfler B den türer temel .
Dildeki seslerin birleşimi ile  mekansal ve zamansal yapı oluşarak Akıl doğar .  
İki temel dil vardır . Türkçe gibi türeyen dunya ( mekan ) dili  , Arapça  gibi bükümlü dinsel (zaman) dili .
Türkçe’de a,e,i,ı,ü,u,o,ö  olmak üzere  23   = 8  (2n   = Kombinasyon   ) simetri ve Sessiz  H=G  B=P  T=D gibi 8*8=16+8 =24 +5 ( aynı üçlü gurup )  = 29
23   = 8  , 23   = 8  temel  mekan ve zaman boyutu inşa eder . Örnek Programı İnceleyin .
Arapça’da  Bütün kelimeler Üç temel Harften türeyen 36 kalıptan oluşan yapı  vardır . Zaman (N! ,permutasyon ) Nasıl oluştuğunu gözlemleyin .     . Örnek programı inceleyin .

Kuran bir veridir , onun yorumlanması gerekir . Yorumcusu insan Aklıdır .  Bilgisayarın cd deki 0 , 1 lerden oluşan diziyi yorumlaması gibi . Yorumlanamayan veri silinmiş demektir .
Cifir ilmini gerçek anlamda bilen var mi ? Yok .
Gerçek anlamda kuranı yorumlayan var mi ? . Yok .
İslam dunyasının durumuna bakınca , Kuranı tam anlayan hiç bir  kimse  var mı ? . Yok .

Kuran okunarak eski bilinen dışında bir şey üretilemiyorsa Kuran’ın yazıları silinmiştir .  Eski şeyleri Kuran olmadan da okunabilir . Kuranda şu an belki çok az okunacak  yazı kalmış olabilir , fakat çoğu silinmiştir . Onu okuyacak , Akıl ve Gönül yok gibi görünüyor .


Kuran gözlem aleti olarak kullanılmalı ki paslanmasın ve çalışabilsin yanı doğanın yazıları okunabilsin .  Yazı okunmasa CD çalışmaz . Çalışmayan CD  değersiz plastiktir.

2 yorum:

kristal dedi ki...

yorumunuz anlamlı gerçekten.ama yok..! diye genelleme ifadeniz yanlışı doğurur.kainatta genelleme yapılacak bi sabitlik yoktur.biz bilemeyebiliriz ama bilemememiz yok olduğu anlamına gelmez.ama vermek istenilen mesajı aldım teşekkürler...

pegasus13 dedi ki...

değerli kardeşim,verilen mesajı gereğince almışsın,yorumlar bana ait değil bakış açısı değişik olan fikirleri de değerlendirdiğim için blog sayfama ekledim,dediğinize tamamıyla katılıyorum genelleme yapılamaz,zira veliyullah'ın imamı olan kur'an-ı kerim yaşanmamış ve rabbül alemin zikredilmenmiş olsa kainatın sonu olan kıyamet vukuu bulması gerekir ki,henüz gerçekleşmediğinie göre henüz kuran mushaflardan silinmiş değil,bu arada verilen mesajı almak önemli olan, selam üzerinize olsun.